باکتری ها در آب های شور از بین برنده ی آمونیاک های سمی و نیتریت می باشند بعلاوه سنگ زنده محل مناسبی برای رشد و تکثیر آن ها می باشد. این نوع از فیلتراسیون از نوع فیلتراسیون بیولوژیکی است. دونوع دیگر از فیلتراسیون ها ، فیلتراسیون مکانیکی که زباله ها را جدا سازی می کند و فیلتراسیون شیمیایی که از ترکیبات شیمیایی برای تمیز کردن آب استفاده می کند.
آکواریوم
آکواریوم جایی است که سنگ زنده و ماسه فیلتراسیون بیولوژیکی را فراهم می کند. با عبور آب از بین سنگ ها باکتری های باقی مانده ، آمونیاک سمی و نیتریت ها را از بین می برد. در آکواریوم وجود جعبه سرریز با دریچه ی خروجی بزرگ بسیار اهمیت دارد. خیلی از آکواریوم ها دارای دریچه خروجی کوچک 1” مانع از جریان آب به صورت روان می باشد.
کیسه ی فیلتر
کیسه ی فیلتر به عنوان یک فیلتر مکانیکی خرده زباله ها باقی مانده هنگام جریان آب از فیلتر به سامپ ،را جدا می کند. شما می توانید در صورنیکه راکتور مدیا ندارید یا به اندازه ی کافی نیست ، کیسه ی مدیا را داخل کیسه ی فیلتر بگذارید.
سامپ
آب از جعبه ی سر ریزسپس کیسه ی فیلتر وارد سامپ می شود. سامپ بخش مهم سیستم فیلتر آکواریوم آب شور می باشد. سامپ پلتفرمی را برای نگه داشتن کیسه ی فیلتر ، اسکیمر پروتئین ، راکتور مدیا ، بخاری و پمپ بازگشتی را فراهم می کند. پمپ خارجی ، خارج از سامپ قرار می گیرد. یک سامپ خوب مانعی برای جدا سازی حبابهای کوچک از آب قبل از پمپاژ آب به داخل آکواریوم می باشد.
پروتئین اسکیمر
آب از سامپ به اسکیمر پمپ می شود. اسکیمر هوا و آب شور به سرعت مخلوط می کند و زباله ها را از آب جدا می سازد. آن ها را داخل ظرفی جمع می کند ، ظرف را باید مرتب خالی کرد . این از دسته فیلتراسیون مکانیکی می باشد.
راکتور مدیا
راکتور مدیا،با شناور کردن مدیا استفاده از آنها تسریع می بخشد. به این معنی که آب با تمام قسمت های هر مدیا در تماس خواهدبود. بنابراین استفاده از مدیا کاربردی تر خواهد بود و این مقدار از مدیا نسبت به زمانی که در یک بسته مشبک نگهداری می شود ، طول عمر بیشتری خواهد داشت.
هیتر
داشتن هیتر برای آکواریوم در هر محیطی – حتی اگر در بیابان زندگی می کنید – بسیار حیاتی است.نگهداشتن دمای آکواریوم در یک بازه ی خاص برای حفظ سلامت محیط آکواریوم بسیار حیاتی است. هر چند که احتمالا در طول روز نیازی به استفاده از هیتر پیدا نمی کنید اما در طول شب برای ثابت نگه داشتن دمای آکواریوم به آن نیازی پیدا می کنید. استفاده از دو هیتر ممکن است به نظر زیاد باشد، اما برای زمان هایی که یکی از آن ها از کار بیافتد، کارساز می باشد.
پمپ اول
شدیدا توصیه می شود که از دو پمپ برای آکواریومتان استفاده کنید ، تا در صورتی که به فرض اینکه خارج از شهر بودید و پمپ آکواریوم شما خراب شد، مشکلی برای سلامت سنگ های زنده شما پیش نیاید. حفظ تداوم حرکت آب بسیار حیاتی است . در صورتی که به مجرای خروجی پمپ اول ، یک تولیدکننده موج اقیانوس متصل کنید ، به یک دارایی با ارزش برای شما تبدیل می شود. موج اقیانوس ، میتواند جایگزین مد تولید شده بین دو جریان متناوب پمپ شود. ایجاد تغییر در جریان موج برای مرجان ها بسیار مهم است و علاوه بر آن تماشای شنای ماهی ها در موج اقیانوس بسیار لذت بخش خواهد بود.
خط بازگشت
ایجاد خط بازگشت بسیار ساده می باشد. تنها باید یک لوله را به خروجی پمپ آکواریوم متصل کنید. استفاده از دیوار برای عبور لوله از بالا و کناره های آکواریوم می تواند مفید باشد. موج اقیانوس جایگزین جریان برگشتی از پمپ می شود .یک نوار اسپری ساخته شده از لوله PVC مد برگشته از پمپ را از دیگر خط های بازگشت کوچک جدا می کند. نوار اسپری موج اقیانوس را جایگزین نمی کند.
پمپ دوم
پمپ دوم ، فشارهای آب را بین دستگاه ضدعفونی کننده ماورابنفش و چیلر ایجاد می کند و سپس آب را به آکواریوم باز می گرداند. علاوه بر آن در صورت خرابی پمپ یک ، سلامت سنگ های زنده شما را تامین می کند.
دستگاه ضدعفونی کننده ماورا بنفش
دستگاه ضدعفونی کننده ماورا بنفش، انگل های شناور در آب مانند انگل ICH را از بین می برد و به صورت معجزه آسایی از شیوع بیماری ها در آکواریوم جلوگیری می کند. همچنین از رشد جلبک های مزاحم جلوگیری می کند. شما می توانید از یک پمپ جداکننده استفاده کنید و یا اینکه دستگاه UV را روی یکی از خط های بازگشت قرار دهید تا آب آکواریوم از دستگاه عبور کند. آب از دستگاه عبور می کند و اشعه ماورابنفش انگل های شناور در آن را از بین می برد.
چیلر
چیلر می تواند دمای آکواریوم را در یک رنج نگهدارد ، به ویژه اگر دمای آکواریوم شما بالای رنج 80-82F باشد. البته ترجیح بر این است که دما در رنج 76-78F ثابت شود. همچنین هیتر برای جلوگیری از سرد شدن آکواریوم در طول شب لازم است.
آکواریوم
جریان آب ، همراه با خط های بازگشت به آکواریوم باز می گردد.
منبع : آکوا سامی
استفاده از مطلب بدون ذکر عنوان ممنوع : سایت جامع ماهیان زینتی