دلقک ماهی : اسکانک نارنجی (Amphiprion sandaracinos)

نام علمی: Amphiprion sandaracinos


تبار شناسی : متعلق به خانواده دامسل فیش یا دوشیزه ماهی ها (Pomacentridae)


نام مشترک : دلقک ماهی اسکانک نارنجی – دلقک سمور


نام انگلیسی:Yellow Clownfish, Yellow Skunk Clownfish, Orange Anemonefish, Golden Anemonefish, Eastern Skunk Anemonefish


سطح مراقبت : توصیه شده است مبتدی ها از این ماهی کار خود را آغاز نکنند


اندازه ماهی: تا 5.5 اینچ (14 سانتیمتر )


اسیدیته آب : 8.1 – 8.2


سختی آب : 8-12


شوری آب : 1.020 – 1.025


دمای مورد نیاز: 22 تا 25.5 درجه سانتیگراد


طول عمر: درصورت نگهداری مناسب تا 12 سال


منبع / زیستگاه: استرالیا – فیجی – اندونزی


رفتار / خلق و خو: دلقک ماهی ها عموما ماهیانی نیمه تهاجمی و قلمرو طلب هستند و هیچ گاه با متعرضان به قلمرو خود رفتار مناسبی نخواهند داشت . این ماهی زیبا و پر طرفدار معمولا در میان شقایق های دریایی ساکن گردیده و بیش از یک متر از آن دور نخواهند شد. دلقک ماهی سمور به شرایط شیمیایی و فیزیکی آب مقاوم هستند و به میزان نیتریت آب حساسیت نشان نمی دهند. دلقک ماهی سمور را می توان در آکواریوم های مرجانی نگهداری نمود و بهتر است بستر انها را با شن های مرجانی و شن زنده پوشاند. وجود شقایق های دریایی چه به صورت طبیعی و چه مصنوعی محیطی فریبنده را برای زندگی این ماهی زیبا فراهم خواهد آورد. تعویض ماهیانه 30 درصد آب اکواریوم به تندرستی این ماهی کمک زیادی خواهد نمود.کلیه دلقک ماهی ها در ابتدای زندگی نر هستند و درشرایط محیطی ، قابلیت تبدیل شدن به ماهی ماده را دارند. اسکانک نارنجی شباهت زیادی به دلقک ماهی اسکانک صورتی داشته و تنها تفاوت آن عدم وجود خط عمودی سفید رنگ پشت چشم آن می باشد .

بیشتر بدانید:  سیچلاید آفریقایی : سیچلاید لیمویی (Neolamprologus leleupi)

جنسیت: نر ها معمولا کوچکتر از ماده ها هستند


جفتگیری / تولید مثل: شما می توانید دلقک ماهی سمور را در اکواریوم های خانگی تکثیر نماید . رفتار های تولید مثلی این ماهی منحصر به فرد شباهت زیادی به سیچلاید های آمریکایی داشته و به همین خاطر ماهی نر قبل از هر چیز اقدام به تمیز نمودن سطحی صاف در کنار شقایق محل زندگی خود می نماید .( البته این ماهی برای تکثیر نیازی به شقایق ندارد ) پس از اینکه محل تخمریزی آماده گردید جنس نر با تغییر رنگ و حرکات حلقه مانند به دور ماهی ماده وی را ترغیب به تخمریزی می نماید. در صورت آماده بودن ماهی ماده تخم ریزی بر روی سطح انجام شده و ماهی نر بلافاصله آنها را بارور می سازد . پس از باروری ، ماهی نر جنس مخالف را از کنار تخم ها کنار زده و خود مسئولیت محافظت از انها را به عهده می گیرد. گاهی اوقات چند ماهی ماده می توانند در همان محل تخم ریزی کنند.


حجم آکواریوم: برای یک جفت بالغ تا 120 لیتر آب


سازگاری : جدول دوم


رژیم غذایی : دلقک ماهی سمور همه چیز خوار بوده و از جلبک ها ، اسپیرولینا ، پولکی، میگوی آب شور، آرتمیای غنی شده با ویتامین و غذاهای گوشتی و آماده  نیز تغذیه می کند.


منطقه شنا: بیشتر در اطراف شقایق محل زندگی خود شنا خواهد کرد


حفاظت محیط زیست: مورد ارزیابی قرار نگرفته است


بیماری ها:


شکل ظاهری ماهی قبل از بلوغ :

استفاده از مطلب بدون ذکر عنوان ممنوع : سایت جامع ماهیان زینتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *