تصویری مرتبط با زرد یا قهوه ای شدن آب آکواریوم

زرد یا قهوه ای رنگ شدن آب آکواریوم

همانطور که می انید آب آکواریوم معمولا روشن و بی رنگ است . اما ممکن است در برخی مواقع به ابری رنگ و در موارد نادری زرد یا قهوه ای رنگ گرددکه این خود می تواند زنگ خطری جدی برای بروز یک مشکل در آکواریوم شما باشد .مشکلی که می تواند امنیت زیستی ماهیان شما را به خطر اندازد. لذا باید این تغییر رنگ را جدی گرفته و بی درنگ نسبت به رفع آن تلاش نمایید.در این مقاله عواملی را که ممکن است موجب زرد یا قهوه ای شدن آب آکواریوم می شوند را بررسی می نماییم

باکتری ها:

معمولا رشد بیش از حد باکتری ها می تواند موجب بروز شکوفایی جلبک ها و ابری یا سبز شدن آب گردد. بنابراین بعید به نظر می رسد که باکتری ها بتوانند آب را زرد رنگ نمایند.

ترکیبات آلی محلول در آب :

این ترکیبات عموما ناشی از تجزیه پسماند های غذایی ، گیاهان پوسیده و فاسد شده و حتی ماهیان مرده می باشد . این ترکیبات آلی می تواند ضمن به خطر انداختن سلامت ماهی های درون آکواریوم و ایجاد بوی نامطبوع می تواند موجب تغییر رنگ آب گردد.

تانن ها:

یکی از مهمترین عواملی که می تواند موجب زرد یا قهوه ای رنگ شدن آب آکواریوم گردد وجود تانن ها در آب می باشد. این ترکیب آلی که در چوب های داخل دکوراسیون مخزن شما به وفور یافت می شود به مرور زمان وارد آب گردیده و موجب تغییر رنگ آب می گردد. تانن ها همچنین می توانند موجب اسیدی شدن آب گردند به طوری که وجود این ماده برای ماهیان زینتی بومی آمریکای جنوبی که اسید دوست هستند بسیار مفید بوده و موجب افزایش تخمریزی در آنها می گردد.

بیشتر بدانید:  استفاده از آنتی بیوتیک ها درماهیان زینتی

مراحل عیب یابی:

1. ابتدا باید فاکتورهای ضروری آب آکواریوم از جمله اسیدیته ، نیتریت ، آمونیاک ، نیترات و … را به دقت چک نمایید.

2. وجود پسماندهای غذایی ، گیاهان پوسیده و فاسد شده و احیانا ماهیان مرده ای را که ممکن است در دکوراسیون آکواریوم گرفتار شده اند را بررسی نمایید.

3. عملکرد فیلتراسیون آکواریوم را مورد توجه قرار دهید.

4. وجود کف در آکواریوم را بررسی کنید . برای این کار می توانید مقداری از آب آکواریوم را داخل یک شیشه در بسته ریخته و با تکان دادن آب نوع کف روی آب را چک نمایید.

برطرف نمودن مشکل قهوه ای یا زرد رنگ شدن آب:

تانن ها:

بهترین راه بیرون آوردن دکوراسیون چوبی از داخل آب است البته اگر ماهی شما نیاز به اسیدی بودن آب دارد این کار به سود شما نخواهد بود.

ترکیبات نیتروژن دار:

اکر آمونیاک و نیترات شما با لا بود باید به سرعت برای آن چاره جویی کنید در غیر اینصورت باید شاهد مرگ و میر ماهیان خود باشید

ترکیبات آلی :

ماهیان مرده و گیاهان پوسیده را از داخل آب بیرون آورده و میزان تغذیه ماهی ها را برای کم کردن پسماند کاهش دهید . توصیه می کنم تا حد امکان برای کم شدن ضایعات غذایی و بر حسب مساحت بستر از ماهی کوریدوراس (کف خوار ) استفاده نمایید. اگر کف بر روی آب بود نشان دهند عدم فیلتراسیون صحیح آب مخزن شماست پس حتما سیستم فیلتراسیون آکواریوم را چک نمایید.

استفاده از مطلب بدون ذکر عنوان ممنوع : سایت جامع ماهیان زینتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *