بیماری باکتریایی ماهیان آب شور : سل ماهی (Fish tuberculosis)

عامل بیماری:

این بیماری معمولا توسط مایکو باکتریوم مارینوم توبرکلوزیس ایجاد می شود . باکتری که عامل بیماری سل در ماهیان آب شیرین است.

Mycobacterium marinum, a photochromogenic slow-growing mycobacteria: (a) smooth, dome-shaped, yellow colonies visible on Lowënstein–Jensen medium after 10 days and light exposition, and (b) acid-fast staining (Kinyoun), magnification ×1000.


علائم:

**علائم در این بیماری متفاوت می باشد. از دست دادن وزن و یا تورم شکم ، چشم های بیرون زده ، وجود پلاک های سفید بر روی پوست و بروز زخم هایی بر روی بدن از علائم این بیماری به شمار می آید.

**ماهی معمولا بی توجه گشته و ضمن از دست دادن اشتهای خود دچار لاغری مفرط می گردد.

**سل ماهی معمولا در ماهیان پیر رخ می دهد و تغییر شکل در اندام اسکلتی را می توان از عمده نشانه های بیماری در این ماهی ها به شمار آورد.


درمان

معمولا ، ماهی آلوده باید از اکواریوم حذف نمود و در صورت لزوم بدون درد آنها را کشت. درمان با کانامایسین ، استرپتومایسین ، ایزونیازید و یا ریفامپین به ندرت نتیجه خواهد داد . سترون سازی با اشعه UV در اکواریوم ( یا سیستم های بسته ) برای پیشگیری و جلوگیری از انتشار و گسترش مایکوباکتریوم ها توصیه می گردد.

استفاده از مطلب بدون ذکر عنوان ممنوع : سایت جامع ماهیان زینتی

بیشتر بدانید:  فرمالین و استفاده در آبزی پروری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *