بیماری انگلی ماهیان آب شور : حمله کریپتوبیا

بیماری انگلی ماهیان آب شور : حمله کریپتوبیا (Cryptobia Infestation)

عامل بیماری:

کظانواع تاژکداران می توانند پوست و آبشش ماهیان گرمسیری را درگیر خود نمایند . این تاژکدار لوبیایی شکل مانند عامل بیماری کاستیا بوده و اطلاعات زیادی در مورد آن منتشر نشده است.عامل این بیماری Cryptobia branchialis می باشد.

Cryptobia branchialis


علائم :

**تیره رنگ شدن بدن ، افزایش ترشحات مخاطی بدن ، کدورت پوست ، از دست دادن فلس ها ، نفس نفس زدن و مشکلات تنفسی و کاهش اشتها و کاهش وزن از نشانه های بیماری به شمار می آید .

**در مراحل پیشرفت بیماری بروز عفونت های ثانویه باکتریایی دور از انتظار نیست . عاملی که می تواند به کاهش رنگ و به وجود آمدن پلاک های قرمز رنگ بر روی بدن ماهی مبتلا می گردد.

**برای تشخیص بیماری با نمونه برداری از قسمت هایی از باله و پوست و قراردادن آن در زیر میکروسکوپ و با بزرگ نمایی 200 و یا 300 می توان به راحتی تاژکداران عامل بیماری را به خصوص بر روی باله ها مشاهده نمود.


درمان:

درمان با فرمالدئید ، مالاشیت گرین و سولفات مس نتایج خوبی به بار آورده است.البته قرار دادن ماهی در حمام آب شیرین موثر بوده است. در مواقعی که عوامل باکتریایی ماهی را دچار عفونت ثانویه کرده داروهای nifurpirinol و یا furaltadone نیز تجویز می گردد.

استفاده از مطلب بدون ذکر عنوان ممنوع : سایت جامع ماهیان زینتی

بیشتر بدانید:  کاراسین و تترا : باراکودای آب شیرین (Acestrorhynchus falcirostris)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *