سیلور دالر

تکثیر ماهی سیلور دالر

سیلور دالر بومی منطقه جنوب آمریکا‌ (گویانا، غرب آمازون، پاراگوئه) می باشد. طول عمر این ماهی 10-5 سال است و در حدود 15 الی 20 سانتیمتر رشد می کند و با توجه به فرم دایره ای بدنش نسبتا بزرگ به نظر می رسد. دالرها بیش از دوازده گونه هستند که از لحاظ ظاهری شبیه هم هستند.
این ماهی به این خاطرسیلور دالر نامیده شده است که دارای بدنی گرد و از طرفین فشرده دارد که برنگ نقره ای براق با کمی ته رنگ آبی و سبز می باشد هم چنین دارای باله مخرجی قرمز رنگی است که در جنس نر بصورت نمایان تری جلوه گر می باشد.این ماهی ترسو و صلح طلب است و به زندگی گروهی علاقه خاصی دارد. برای کاستن از ترس و استرسشان بهتر است آن ها را در دسته های شش تایی یا در نهایت 3 تایی در آکواریوم نگهداری نمود زیرا در این شرایط احساس امنیت لازم را بدست می آورند. اگر به تنهایی نگه داشته شود دچار شوک واسترس خواهد شد و ممکن است بسیار زود بمیرد.

تکثیر ماهی سیلور دالر

پس از آماده سازی آکواریوم تخمریزی، مولدین آماده (به ازای هر 5 نر 3 ماده) را به آکواریوم انتقال می دهیم. این کار باید به آرامی و بدون وارد آوردن استرس به مولدین صورت گیرد. پس از انتقال، مولدین دیگر تغذیه نمی شوند.
دمای آکواریوم را تا 2 درجه سانتیگراد افزایش می دهیم و آکواریوم را به طور کامل می پوشانیم تا محیطی آرام برای آن ها فراهم نماییم.
تخمریزی معمولا پس از 48-24 ساعت، در ساعات اولیه صبح صورت می گیرد.در این زمان ماهیان حالت لرزش به خود می گیرند و باله هایشان تیره می گردد که این ها نشانه هایی از تخمریزی است. تخمریزی در نزدیکی کف آکواریوم صورت می گیرد که تخم ها لابه لای گیاهان می افتند. ماده در حدود 2000 تخم می ریزد.
والدین تخم ها را نخواهند خورد وضرورتی برای جدا کردن والدین از بچه ها وجود ندارد ولی بهتر است پس از تخم ریزی والدین را به آکواریوم های جداگانه خودشان برگردانده تا دوباره آنها را برای تخمگیری مجدد تغذیه و آماده نماییم.
تخم ها به قارچ بسیار حساس بوده، برای این منظور آنها را با متیلن بلو 1% ضدعفونی می نماییم و همینطور درپوش مناسب برای آکواریوم در نظر می گیریم.

بیشتر بدانید:  اهمیت هوادهی در آکواریوم

شرایط تکثیر ماهی سیلور دالر

اندازه مولدین: 20-15 سانتیمتر
اسیدیته آب: 7-5
سختی آب: 10-4 dh
دمای آب: 28-24 درجه سانتیگراد
نوع تولید مثل: تخم افشان

شناسایی نر و ماده

باله مخرجی جنس نر این ماهی درازتر و نوک تیزتر و دارای هاله قرمز رنگ تری می باشد. بدن نرها معمولا کشیده تر و بزرگتر از جنس ماده است. دالر ماده دارای شکمی برجسته و بدنی گردتر می باشد.
انتخاب مولدین
برای انتخاب مولدین مناسب بهتر است آنها بطور کلی از نظر ظاهری کاملا سالم بوده و مولدین هم سن و هم سایز باشند. هم چنین دارای رشد فیزیکی مناسبی بوده باشند یعنی نسبت چشم به سر طبیعی باشد. یکی از نشانه های آمادگی دالرها برای تخمریزی، ظهور خال های سیاه در دو طرف سرپوش آبششی جنس نر است.
آماده سازی مولدین
نرها و ماده ها را در دو تانک جداگانه نگهداری کرده و به خوبی تغذیه می نماییم. بهترین تغذیه برای مولدین، دادن غذاهای زنده مانند آرتمیا، دافنی، لارو پشه و … می باشد. در طول دوره تغذیه از سبزیجات نیز باید استفاده کرد.استفاده از ویتامین ها هم در این دوره تاثیر بسزایی دارد.

تشخیص جنسیت در سیلور دالر

آماده سازی آکواریوم تخمریزی:

آکواریوم مناسب برای تخمریزی باید کم عمق، طویل و کم عرض (حداقل 100 لیتر) باشد. کف آکواریوم را باید کاملا با چمن مصنوعی استتار نمود.
فیلتراسیون و هوادهی مناسب برای آکواریوم تخمریزی بسیار ضروری است. آب آکواریوم باید بسیار سبک باشد، برای پایین آوردن سختی آب می توان از رزین استفاده نمود. با افزودن آب مقطر هم به این منظور خواهیم رسید.
اسیدیته آب نیز باید حدود 6-5 (کمی اسیدی) باشد، برای این منظور می توانیم از فیلترهای ذغال اکتیو یا تکه های چوب مخصوص این کار استفاده نمود.
آکواریوم باید در زمان تخمریزی به طور کامل پوشش داشته باشد زیرا روشنایی در این زمان برای ماهی ها استرس به همراه می آورد،در ضمن تخمریزی در تاریکی راحتتر صورت می گیرد.
از آن جا که این ماهی در کشور ایران قابل تکثیر می باشد ولی متاسفانه پرورش دهندگان تمایل چندانی به تکثیر آن نشان نمی دهند، در نتیجه ماهی سیلور دالر به عنوان یکی از ماهیان وارداتی محسوب می شود. این در حالی است که می توان این ماهی را به راحتی در داخل کشور تکثیر نمود و نیاز آکواریوم داران داخلی را برطرف کرد.
تخم ها حداکثر پس از 3 روز تبدیل به لارو می شوند.لاروها تا 3 روز می توانند از کیسه زرده خود تغذیه نمایند.پس از مشاهده شنای آزاد آنها را با غذای دستی تغذیه می نماییم که بهترین غذا در این مرحله برای آنها آرتمیا هچ شده می باشد.تغذیه بچه ماهیان را تا سایز نیم بندی (حدود 5/0 سانتیمتر)در آکواریوم تخمریزی با آرتمیا ادامه داده و پس از آن بچه ماهیان را به آکواریوم پرورش، با تراکم مناسب انتقال می دهیم.در این مرحله تغذیه با غذاهای کنسانتره استارتر مناسب با سایز دهان ماهی صورت می گیرد.
در مرحله پرورش به علت تراکم بالای بچه ماهی ها و همینطور حساس بودن آنها، می بایست به اکسیپن دهی و کیفیت آب توجه ویژه ای نمود.

بیشتر بدانید:  چگونگی تکثیر حلزون سیبی

نویسنده: مریم نمایی

منبع : http://www.fishery.ir

استفاده از مطلب بدون ذکر عنوان ممنوع : سایت جامع ماهیان زینتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *