گیاهان آبزی یا اکواریومی با جذب نور اگرچه آن نور مصنوعی باشد و گرفتن گاز کربنیک از محیط آب، تولید اکسیژن می کنند. این فرایند نقش بسیار حیاتی در تامین اکسیژن آب جهت تنفس ماهیها و در کل آبزیان دارد.
نکاتی در مورد گیاهان اکواریومی
۱- نحوه کاشت گیاهان آکواریومی: به دو صورت میتوان گیاهان آبزی را در آکواریوم کاشت الف: میتوانید به جای آنکه تمامی کف آکواریوم را بستر دهید، ضروفی مانند طشت، یا گلدان، به اندازههای دلخواه آماده کنید و بستر مربوط به کشت گیاه را در آن طشتها و گلدانها آماده کنید سپس آن را در آکواریوم قرار داده و انتهای ساقه گیاهان را با کمک انگشت در شن یا همان بستر مربوطه فرو کنید.
۲- نوع بستر گیاهان آکواریومی: برای تهیه بستر لازم نیست راه دوری بروید کافی است به مقداره کافی شن معمولی که برای مصارف ساختمانی به کار میرود در اختیار داشته باشد (فقط دقت کنید شنها آلوده به مواد خارجی نباشد). همچنین لازم نیست که تمامی شن ا مورد نظر را شستشو دهید زیرا املاح موجود در آن برای ریشه گرفتن گیاهان لازم است، اما پس از کف آکواریوم را به قطر سه سانتیمتر از شن ناشسته بستر دادید مجددا با یک لایه دیگر (حدود سه سانتیمتر) از شن کاملا شسته شده ولای گرفته روی بستر قبلی را پوشش دهید تا گل ولای موجود در شن، آب آکواریوم را گل آلود نکند.
۳-شرایط نگهداری گیاهان آکواریومی: گیاهان آبزی به همان آب و دمایی احتیاج دارند که ماهیان زینتی آکواریومی احتیاج دارند، منظور ماهیان گرم آبی هستند که در آب شیرین زندگی میکنند.
دمای ۲۲ درجه تا ۲۷ درجه و ph خنثی برای نگهداری مطلوب است، همچنین نور طبیعی مناسبتر از نور مهتابی است، به ویژه آنکه نور طبیعی چرخه منظم خواب و بیداری را برای گیاه و ماهی حفظ میکند و بدیهی است که گیاه زنده در شرایط طبیعی بهتر از هر کس و هرچیزمی تواند خودش را ترمیم کند.
۴- درمان ماهیهای بیمار : یکی از مهمترین عوامل پوسیدگی گیاهان در آکواریومهای خانگی استفاده از داروهای گوناگون و به ویژه نمک در آب آکواریوم است که برای درمان یا نگهداری ماهیهای بیمار به آب اضافه میکنند؛ لذا باید ضمن آنکه ماهی را از فروشگاه قابل اطمینان تهیه میکنید همچنین در صورتی که یکی از ماهیها گرفتاره یکی از بیماری خاصی شد آن را از محل آکواریوم به ظرف دیگری منتقل نمود و پس از درمان کامل و طی دوره قرنطینه مجددا به آکواریوم اصلی باز گردانید.
استفاده از مطلب بدون ذکر عنوان ممنوع : سایت جامع ماهیان زینتی