اژدها ماهی: ماندارین سبز (Synchiropus splendidus)

نام علمی: Synchiropus splendidus


نام مشترک : ماندارین سبز


نام انگلیسی:Mandarin Dragonet, Mandarin Goby, Green Mandarinfish, Striped Mandarinfish, Psychedelic Fish, Psychedelic Mandarin Fish, Blue Dragonet, Blue/Green Mandarinfish


سطح مراقبت : مشکل


اندازه ماهی: تا 3 اینچ (7.6 سانتیمتر )


اسیدیته آب : 8.1 – 8.3


سختی آب : 8-12


شوری آب : 1.020 – 1.025


دمای مورد نیاز: 24.4 تا 27.8 درجه سانتیگراد


طول عمر: درصورت نگهداری مناسب بین 2 تا 5 سال


منبع / زیستگاه: اندونزی غرب اقیانوس آرام


رفتار / خلق و خو:ماهی ماندارین سبز  یا ماهی اژدهایی یک ماهی کوچک و رنگ روشن از تیره بچه‌اژدهاماهیان است که در پیشه آکواریوم آب‌شور بسیار پرطرفدار است. این ماهی بومی اقیانوس آرام و تقریبا در محدوده جنوب جزایر ریوکیو تا استرالیا است.ماهی ماندارین،ماهی ساکن ریف می باشد که مردابهای محافظت شده و ریفهای نزدیک ساحل را ترجیح می دهد.با وجودیکه دارای حرکت آهسته هستند و در نواحی سکونتشان نسبتا شایع می باشند ولی به آسانی دیده نمی شون که این بدلیل عادت غذا خوری در کف دریا و اندازه کوچک آنها می باشد.آنها عمدتا از سخت پوستان و بندپایان تغذیه می کنند.
برای نگهداری آنها بهتر است از یک آکوآریوم که مدت زیادی است راه اندازی شده (بیش از 6 ماه) و چرخه های زیستی آن به خوبی فعال شده اند استفاده نمود و وجود یک رفیوجیوم کارآمد نیز می تواند بسیار مفید باشد. به طور عامیانه سوسمار ماهی نامیده می شوند
این ماهی باید در یک آکواریوم پایدار با شرایط بسیار عالی به همراه صخره های زنده فراوان و بستری از ماسه زنده نگهداری شود تا بتواند علاوه بر فراهم کردن فضای مناسب برای شنا کردن و مخفی شدن بخش بیشتری از غذای ماهی را نیز تامین کند.
شنای این ماهیان توسط حرکات بادبزنی باله های سینه ای صورت میگردد و باله های لگنی انها به نحوی قرار گرفته اند که به نظر می آید ماهی توسط انها بر روی سنگ ها راه رفته و یا جست و خیز میکند.این ماهی دارای دندان های حلقی بوده و در بخش فوقانی سر دارای دو منفذ ابششی میباشند که پس از خوردن مرجان ها اضافه انها را مانند دودی سفید از این منافذ خارج می نمایند .گزارش هایی وجود دارد که این ماهی قادر است موکوس یا مخاطی سمی از پوست خود ترشح نماید و در نتیجه از شکارچیان و احتمالا انگل ها در امان بماند که با توجه به رنگ امیزی درخشان ماهی ماندارین داشتن این توانایی دور از ذهن نیست.احتمالا هشت گونه از این خانواده در نواحی ماسه ای غیر مرجانی خلیج فارس زیست میکند که زینتی بودن انه باید بررسی شود.

بیشتر بدانید:  میگوی آب شیرین : زنبور عسل (Caridina cantonensis)

جنسیت: شناسایی جنس ها در ماهی ماندارین سبز آسان است یرا ماهیان نر دارای شعاعی بلند در جلوی باله ی پشتی خود هستند که در زمان هیجان افراشته می شود ولی ماهیان ماده فاقد ان می باشند .بلوغ جنسی در ماندارین ها معمولا در 14 ماه رخ میدهد و در ماندارین سبز تفاوت های بین دو جنس پس از گذشت 6تا 8 ماه از سن ماهی قابل مشاهده بوده و در این زمان است که دو خار در بال پشتی ماهی نر شرو به طویل شدن می کند در 8 ماهگی ماهی های نر به طور اشکار بنای ناسازگاری را با سایر همجنسان گذاشته وگاهی تهاجم هایی در بین انها دیده میشود البته این ابراز خوشنت در زمانی که ماهی ها جوان هستند چندان جدی نیست


جفتگیری / تولید مثل: به مقاله ای  که در سومین شماره  مجله ماهیان زینتی آمده اشاره می گردد : اولین مطلبی که برای تکثیر ماندارین سبز باید بدان توجه نمود تغذیه خوب و کمک به ماهی جهت بازسازی ذخایر بدن است وقتی که یک جفت را برای تکثیر انتخاب می نماییم اول باید مانند کسی که از قحطی امده وظیفه شما پروار کردن ان است به تغذیه این ماهیان زیبا همت گمارید . دومین عامل افزایش دهنده شانس جفت گیری توجه به اختلاف اندازه بین زوجین است . این گونه تصور میشود که ماهی ماندارین سبز ماده بزرگترین نر را برای جفت گیری انتخاب می نماید.در نتیجه اگر در زوج شما ماهی ماده بزرگ جثه تر از نر و یا هم اندازه ان است احتمال جفت گیری و تخم ریزی بسیار بعید خواهد بود .سومین نکته برای موفقیت در تکثیر ماه ماندارین رعایت زمانبندی مناسب نورپردازی است .برای این کار بهتر است که طول دوره روشنایی 12تا 14 ساعت در روزباشد و در پایان هر روز از شدت نور به ارامی کاسته شود تا ماهی متوجه غروب خورشید گردد . می توان به همراه یک لامپ مخصوص که نو ابی (اکتنیک) تولید می نماید برای این کار استفاده نمود.اگر غذای کافی و نور مناسب در اختیار ایم ماهی قرار گیرد طولی نمیکشد که رفتارهای جفت گیری در انها خواهد شد.تخم ریزی معولا در هنگام شب ور در سطح اب صورت میگیرد ماهی نر و ماده به پهلو هم چسبیده و شنایی رو به بالا و کم و بیش مارپیچ به سطح اب روانه میشوند.در این زما تخمها شناور و اسپرم ها رها شده و ماهی ها دوباره به کف مخزن باز می گردند.
معمولا ماندارین های سبز می توانند در یک شب 2بار تخم ریزی کنند و این کار در شب اهای بعد نیز تکرر کنند.برایی همین به جای خارج کردن والدین بهتر است که تخم ها را خارج نمود.اگر در طول روز از لامپی استفاده میکنید که نور ان روشن و بیش از 10000 کلوین است و سپس یرای یک ساعت از لامپ با نور طیف ابی (آکتنیک) استفاده نماییم که لحظه غروب را به ماهی القا نماید. میتوان انتظلر داشته باشید که تقریبا 10 دقیقه پس از خاموش کردن لامپ های پر نور تخم ریزی صورت گیرد که تناوب ان به به شرایط تغذیه ای ماهی وابسته است. تخم گشایی تقریبا 15 ساعت پس از باروری تخم ها رخ می دهد.لاروها در اولین مرحله از زندگی شفاف بوده و دارای کیسه ی زرده ی نسبتا بزرگی هستند. پس از حدود 3 روز کیسه ی نوزادان جذب و سپس تغذیه ی مختلط لاروها اغاز میشود وبعد از گذشت 20 روز بچه ماهی ها شرو به جستجو در بین سنگهای زنده جهت شکار غذا می نمایند.
تغذیه نوزادان:
هر چه نوزادان کوچک تر باشند بدیهی است که به غذای کوچک تری نیاز دارند و احتمالا این مطلب در مورد لاروهای ماندارین که خود بسیار کوچک هستند اهمیت بیشتری پیدا می کند.به غیر از اندازه غذا باید دارای نوعی حرکت باشد تا حس کنجکاوی و شکار به نوزادان را تحریک نماید.معمولا برای زنده نگهداشتن ماندارین پیشنهاد میشود که به مقدار کافی سنگ زند در مخزن قرار گیرد اما در واقع همه می دانند که ایمن ماهی از موجودات زنده ایی که بر روی سنگ ها زیست می کنند تغذیه می نماید و نه از خود سنگ ها در هر صورت بهترین غذای پیشنهادی برای تغذیه ماندارین ها پاورپایان یا کوپه پودها هستند. هر چند که ناجورپایان میگوهای مایسیس روتیفرها و حتی نوزاد خرگوشک دریای همگی غذای مناسبی برای این ماهی محسوب میشود.البته خبر خوش این است که ماهی هایی که از تکثیر در آکواریم حاصل شده اند به مراتب بیشتر از نمونه های وحشی خود از غذاهای اکواریمی تغذیه خواهند نمود و امکان بازماندگی انه نیز بیشتر است در نتیجه بهتر است که برای خرید ماهی هایی که نتیجه تولید در تکثیرگه ها هستند را انتخاب نمایید.

بیشتر بدانید:  گیاه : اکینودوراس گراندیفورس (Echinodorus grandiflorus)

حجم آکواریوم: برای یک جفت بالغ تا 130 لیتر آب


سازگاری : جدول دوم


رژیم غذایی :برای تغذیه ماندارین سبز می توانید از میگوی آرتمیای زنده غنی شده با ویتامین، کرم سیاه زنده و همچنین انواع سخت پوستان کوچک ساکن صخره ها و ماسه های زنده استفاده کنید وجود رفیوجیوم نیز به رشد بیشتر کپپدها برای تغذیه این ماهی کمک می کند .


منطقه شنا: در کف آکواریوم


حفاظت محیط زیست: مورد ارزیابی قرار نگرفته

استفاده از مطلب بدون ذکر عنوان ممنوع : سایت جامع ماهیان زینتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *