سیچلاید آفریقایی : سیچلاید سالوسی (Pseudotropheus saulosi)

نام علمی: Pseudotropheus saulosi


نام مشترک : سیچلاید سالوسی


نام انگلیسی: Saulosi Mbuna


سطح مراقبت : متوسط


اندازه ماهی: تا ۴ اینچ (۱۰.۲ سانتی متر)


اسیدیته آب : ۷.۸ – ۸.۲


سختی آب : ۸ – ۱۲


دمای مورد نیاز: ۲۴ تا ۲۶ درجه سانتیگراد


طول عمر: درصورت نگهداری مناسب بین ۶ تا ۸ سال


منبع / زیستگاه: دریاچه مالاوی در شرق آفریقا


رفتار / خلق و خو:سیچلاید سالوسی یک سیچلاید نیمه مهاجم بوده و معمولا با سیچلایدهای هم خلق و خو و هم اندازه خود قابل نگهداری می باشد. محیط زندگی سیچلاید های سالوسی باید مملو از غارها ی صخره ای و مخفیگاه هایی برای استراحت این ماهی بوده و بستر آن پوشیده از شن و ماسه ریز و نرم باشد. بعلت باز دوست بودن این ماهی باید با کمک مرجان های آهکی اسیدیته آب را به سمت قلیایی بودن حفظ نموده و در صورت امکان بین ۲۰ تا ۵۰ درصد آب را هر هفته با آب تازه جایگزین نمود. جنس نر این سیچلاید هارا معمولا با دو تا ۳ ماده نگهدار ی می کنند تا از پرخاشگری آنها کاسته گردد.از چوب های مردابی می توان در دکوراسیون مخزن این ماهی استفاده کرد.


جنسیت: رنگ بدن در سیچلاید سالوسی نر آبی یا خط های عمودی تیره رنگ خواهد بود و ماده ها زرد رنگ خواهند شد.


جفتگیری / تولید مثل: برای جفت گیری معمولا باید از یک هفته قبل نسبت به تغذیه ماهی ها با مواد مقوی و ویتامینه اقدام نمود . محیط جفت گیری سیچلاید سالوسی باید دارای سنگ های تخت و یا گودال های شن و ماسه در کف آکواریوم می باشدتا ماهی به راحتی بتواند در سطح صاف و یا شیشه تخم ریزی نماید .انتخاب ۴ تا ۶ ماده برای یک نر شروع کار برای یک تولید مثل موفق است . در ابتدای جفت گیری ماهی نر باحرکات خود سعی در ترغیب ماده ها خواهد نمود و در صورت بی تفاوت بودن آنها به این حالت هیجان زده و عصبی خواهد شد. پس از مدتی جفت گیری با موفقیت صورت خواهد گرفت و ماهی ماده شروع به تخم ریزی خواهد نمود و بلافاصله آنها را در دهان جمع خواهد کرد . ماهی نر با کمک لکه تخم که بر روی باله مقعدی خود قرار دارد ماهی ماده را به سمت خود خواهد کشاند تا برای برداشتن تخم دهانش را باز نماید و با این کار ماهی نر اسپرم ها را روی تخم ها خواهد ریخت . پس از باروری ماهی ماده تخم ها را بلافاصله در دهان خود جمع نموده و به مدت ۴ هفته و بدون خوردن غذا و تا زمان تولد و شنای آزاد از آنها نگهداری خواهد نمود. پس از ۴ هفته نوزادان به زندگی مستقل خود ادامه خواهند داد . و می توان پس از جذب کیسه زرده آنها را با آرتیمیا و یا ناپلی تغذیه نمود .

بیشتر بدانید:  گربه ماهی : گربه ماهی وارونه (Synodontis nigriventris)

حجم آکواریوم: حداقل ۱۲۰ لیتر


سازگاری : معمولا به خاطر نیمه مهاجم بودن و رفتارهای هجومی در هنگام تخم ریزی با سیچلاید های مالاوی هم خلقو خوی خود نگهداری می شوند.


رژیم غذایی : سالوسی ها به مانند سایر سیچلاید های دریاچه مالاوی نیاز به جیره غذایی کم پروتئین شامل پولکی ، پلت ، میگوی آب شور، آرتیمیا و سبزیجات تازه مانند اسپیرولینا ف نخود فرنگی ، خیار ، کدو سبز و میوه هایی مانند سیب و گلابی نیازمند است. تاکید شده است که در این گونه از سیچلاید ها از دل گاو و گوسفند و همچنین پرندگان استفاده نگردد چون می تواند موجب عفونت روده و بروز بیماری هایی مانند نفخ مالاوی گردد.


منطقه شنا: تمام مناطق آکواریوم


حفاظت محیط زیست: در معرض خطر


بیماری ها:

White spot Disease

Dactylogyrus Gill Flukes Disease

Malawi Bloat

Bacterial Infections

استفاده از مطلب بدون ذکر عنوان ممنوع : سایت جامع ماهیان زینتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *