بیماری انگلی ماهیان آب شور : بیماری مخملی دریایی (Oodinium or Amyloodmorsrs)

عامل بیماری :

تک یاخته ای به نام Amyloodinium ocellatum بوده و همتای بیماری زای آن در ماهیان آب شیرین (عامل بیماری ولوت ) pilluluris Piscinoodinium می باشد.تشخیص این بیماری بسیار مشکل بوده و با چشم غیر مصلح به سختی قابل بررسی است.

A – Amyloodinium ocellatum trophonts in meagre (Argyrosomus regius) gills (40x) B-Amyloodinium ocellatum tomonts detach from meagre (Argyrosomus regius) gills (100x).


علائم:

ماهی آلوده معمولا بی قرار بوده و از مشکلات تنفسی رنج می برد . مبتلایان بدن خود را به اشیاء ، و مرجان های درون آکواریوم مالیده و به صورت آویزان بر روی سطح آب مشاهده می گردند. ماهی بیمار در برخی مواقع دارای تنفسی سریع گشته و در پایین مخزن بی حرکت می ماند . Amyloodinium را می توان به راحتی بر روی مخاط پوست یا آبشش و در زیر میکروسکوپ و با بزرگ نمایی 100 تا 200 مشاهده نمود .برای مقابله با این موجودات تک سلولی مخروطی شکل اطلاع از چگونگی چرخه زندگی آنا ضروری به نظر می رسد.معمولا انگل پس از اتصال به میزبان شروع به تکثیر سلول های دختر نموده و پس از مدتی اسپور های خود را در آکواریوم رها می سازد . این نوزادان ( dinospores ) که توانایی شنای مسقل را دارا هستند حدود 24 ساعت زمان دارند تا به میزبان جدید خود متصل گردند در غیر این صورت به سرعت کشته خواهند شد . صادر کنندگان، وارد کنندگان ، عمده فروشان، خرده فروشان و علاقمندان به ماهی ها اغلب با استفاده از سولفات مس به مقابله با این بیماری می روند.


درمان:

**از آنجایی که این انگل به راحتی منتقل می شود ، کل آکواریوم ، از جمله ماهی ها و اشیاء درون آکواریوم ، باید از آلودگی پاک گردند.برای این کارسولفات مس بسیار موثر می باشد.البته نباید فراموش نمود که استفاده از این ماده می تواند موجب مرگ و میز بی مهرگان و سخت پوستان شما درون آکواریوم گردد . پس باید ابتاد این موجودات را جداساخت و با اضافه کردن 0.2 پی پی ام سوولفات مس و در مدت 8 تا 10 روز به درمان اقدام نمود تا تمام اسپور های آزاد کشته شوند .

بیشتر بدانید:  مشکلات مدیریتی آب شور : مسمومیت با سیانید (Cyanide poisoning)

**کاهش تدریجی شوری آب به میزان 1.015-1.016 گرم / میلی لیتر ، شانس زنده بودن این انگل را به پایین ترین حد ممکن کاهش دهد .

**اگر بیماری در مراحل مقدماتی خود تشخیص داده شود می توان از حمام آب شیرین برای درمان بیماری بهره برد .در صورتی که بافت آسیب دیده به موقع درمان شود ماهی شما می تواند مستعد به ابتلا به عفونت های ثانویه باکتریایی گردد. در این حالت می توانید از داروهای ضد باکتری ماندد nifurpirinol ، furaltadone و … استفاده نمود .

منبع تصویر

استفاده از مطلب بدون ذکر عنوان ممنوع : سایت جامع ماهیان زینتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *