تکثیر مصنوعی شقایق ها به سه روش زیر انجام می پذیرد که عبارتند از:
1-تکثیر با استفاده از شوک غذایی و شیمیایی :
در این روش شرایط آب باید به گونه ای باشد که از لحاظ زیستی برای شقایق ها حالت ایده آلی باشد به گونه ای که تمامی شرایط شیمیایی و فیزیکی آب در حالت استاندارد بوده و علاوه بر آن میزان تغذیه شقایق ها بیشتر از حالت استاندارد باشد یعنی شقایق ها به صورت روزانه تغذیه شده و بعد از نگهداری به مدت سه هفته تا یک ماه با توجه به شکل ظاهری شقایق ها شرایط تغذیه و همچنین شرایط آب را کاملا تغییر داده تا به آنها شوک وارد گردد.
شوک معمولا دو هفته زمان می برد و در طی این دو هفته تغذیه شقایق ها کاملا متوقف شده و شرایط آب از جمله دما و نور و برخی از شرایط شیمیایی آب تغییر می یابد تا شوک ایجاد شده سبب تحریک و تکثیرشقایق ها گردد و معمولا هر شقایق به دو قسمت تقسیم شده و هر یک به شقایق کاملی تبدیل می گردد.
لازم به ذکر است که زمان شوک نباید بیشتر از دو هفته به درازا بکشد و شقایق هایی که تکثیر نشده اند نیز از روشهای دیگر یا تکرار همین روش تکثیر می گردند.
2-تکثیر با استفاده از نصف کردن :
این روش یک روش معمول نمی باشد زیرا ریسک آن بالا بوده و نیاز به تبحر و تجربه بالای فرد تکثیردهنده دارد. در این روش شقایق را به دو قسمت مساوی تقسیم نموده و آن را جدا می نمایند و سپس دوقسمت جدا شده از هم را در داخل محلول ضد عفونی کننده قرار میدهند. همچنین لازم است پس از این عمل شقایق های جدا شده را تا مدتی در ظرف جدا قرنطینه نموده تا مواد سمی و ترشح شده از آنها آب را آلوده نکنند و به دیگر ریف ها آسیبی نزنند اگر تمامی مراحل به درستی انجام شود، با گذشت کمتر از یک هفته هر تکه جدا شده به یک شقایق کامل تبدیل می گردد.
3-تکثیر با استفاده از رشد کامل :
تنها ایراد این روش زمان بر بودن آن نسبت به دو روش قبلی می باشد ولی ریسک کمتری نسبت به روشهای قبلی دارد. در این روش تمامی شرایط آب و تغذیه شقایق ها را به حالت ایده آل درآورده و کمی بیشتر از حالت استاندارد با افزودن تعداد دفعات تغذیه شقایق در طی مدت مشخصی به رشد کامل خود رسیده و سپس شروع به عملیات تکثیر می نماید. در این روش هیچگونه آلودگی حاصل از تکثیر که در دو روش قبل موجود بود، وجود ندارد.
استفاده از مطلب بدون ذکر عنوان ممنوع : سایت جامع ماهیان زینتی