گربه ماهی : پنگوسی یا فنکوسی (Pangasius hypophthalmus)

نام علمی: Pangasius hypophthalmus


نام مشترک : پنگوسی (فنکوسی)


نام انگلیسی : Iridescent Shark, Sutchi Catfish, Pangasius Cat, ID Shark, Mystic Shark


سطح مراقبت : متوسط تا دشوار


اندازه ماهی: تا ۵۱ اینچ (۱۳۰ سانتی متر)


اسیدیته آب : ۶.۵-۷.۵


سختی آب : ۲ -۲۹


دمای مورد نیاز: ۲۴ تا ۲۷درجه سانتیگراد


طول عمر: ۸ تا ۱۵ سال و در صورت نگهداری مناسب تا ۲۰ سال نیز گزارش شده است.


منبع / زیستگاه: آسیای جنوب شرقی (تایلند ، میانمار ، لائوس ، ویتنام)


رفتار / خلق و خو: پنگوسی ها به طور کلی صلح جو و تا حدودی نیمه مهاجم هستند اما علاقه مند به زندگی در گروه های ۵ تایی یا بیشتر بوده تا ضمن شکار و شنا از حالت خجالتی و پر استرس آنها بکاهد، این ماهی از میدان دید ضعیفی برخوردار بوده و با کوچکترین ضربه به شیشه آکواریوم حالت عصبی به ان دست داده و به شنای دیوانه وار خواهد پرداخت و در این حالت در بسیاری از موارد با برخورد به اشیای درون اکواریوم به بدن خود که فاقد پولک است آسیب خواهد رساند . در برخی موارد شدت استرس به گونه ای است که ماهی را وادار به پرش از درون آکواریوم خواهد کرد به همین دلیل استفاده از یک درپوش مطمئن برای آکواریوم محل زندگی انها توصیه می گردد. پنگوسی فعالیت های خود را در روز انجام می دهد. این ماهی های کوسه نما از رشد بالایی در هنگام بلوغ برخوردار هستند و اندازه آنها به بیش از یک متر خواهد رسید ، از این جهت از جمله ماهیان بزرگ محسوب شده و باید نیاز های زندگی آنها را از نظر حجم اکواریوم در نظر گرفت در غیر اینصورت از طول عمر انها کاسته خواهد شد. در دکوراسیون ماهی پنگوسی باید از گیاهانی با ساقه و ریشه قوی استفاده کنید و با تشکیل غارهای سنگی و چوبی محیط زندگی انها را مشابه با اکوسیستم طبیعی آنها سازید. ماهی بالغ در هنگام تنش بسیار عصبی خواهد بود و به راحتی می تواند به اشیای آکواریوم به خصوص بخاری و فیلتر ها آسیب برساند .پنگوسیها در برخی موارد به همدیگر نیز حمله ور شده و گاهی به چشمان هم آسیب وارد می سازند. تعویض ۲۵ درصدری آب آکواریوم در هر هفته و استفاده از فیلتر های بیولوژیکی قوی از دیگر تمهیداتی است که باید در نگهداری از پنگوسی مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بدانید:  کاراسین و تترا : تترا خونین دل (Hyphessobrycon erythrostigma)

جنسیت: در ماهی هایی که همزمان با هم رشد کرده اند معمولا نرها کوچکتر از ماده ها هستند

ماهی زینتی پنگوسی به دسته ماهیان آکواریومی آب شیرین تعلق دارد


جفتگیری / تولید مثل: این ماهی مفید را نمی توان در آکواریوم های طبیعی تکثیر نمود . به طور معمول و در واحد های تجاری تکثیرو پرورش ماهیان زینتی حوزچه های مخصوصی را برای پنگوسی بالغ در نظر می گیرند .


حجم آکواریوم: حدود ۱۳۰۰ لیتر برای یک جفت ماهی بالغ


سازگاری : پنگوسی ها رامعمولا با ماهیان گوشت خوار هم اندازه و هم خلق و خو نگهداری می کنند.


رژیم غذایی : پنگوسی ها ی نوجوان و جوان اغلب همه چیز خوار بوده و حشرات کوچک ، کرم ها، برخی سخت پوستان ، پولکی، پلیت ، میگوی آب شور ، کرم خونی و مکمل های گیاهی و گوشتی از عمده مواد غذایی آنها خواهد بود . پنگوسی بالغ معمولا رژیم ماهیان گوشت خوار را خواهند داشت و در مسن تر ها به دلیل از دست رفتن اکثر دندان ها ماهی رو به رژیم گیاهی خواهد آورد.


منطقه شنا: در میانه آکواریوم


حفاظت محیط زیست: در معرض خطر


بیماری ها:

سفیدک یا لکه سفید (Ichthyophthiriasis)

استفاده از مطلب بدون ذکر عنوان ممنوع : سایت جامع ماهیان زینتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *