نام علمی: melanochromis auratus
نام مشترک : سیچلاید اوراتوس یا مالاوی طلایی
نام انگلیسی: Auratus cichlid
سطح مراقبت : نگهداری از این ماهی برای افراد مبتدی توصیه نمی گردد
اندازه ماهی: تا ۴.۴ اینچ (۱۱سانتی متر)
اسیدیته آب : ۷ – ۸.۵
سختی آب : ۱۰- ۲۵
دمای مورد نیاز: ۲۲تا ۲۶ درجه سانتیگراد
طول عمر: درصورت نگهداری مناسب تا ۵ سال
منبع / زیستگاه: شمال دریاچه مالاوی در آفریقا
رفتار / خلق و خو: این گونه به خصوص در زمان جفت گیری رفتاری تهاجمی داشته و بهتر است با سایر سیچلاید های مهاجم آفریقایی نگهداری گردد . این سیچلاید معمولا به نسبت یک نر در مقابل سه ماده نگهداری شده و بهتر است جنس نر بزرگتر و قوی تر از ماده ها باشد در غیر اینصورت ممکن است توسط ماهی ماده قوی تر از خودش کشته شود. در آکواریوم سیچلاید اوراتوس بهتر است از مخفی گاه ها و غارهای مصنوعی بهره ببرید تا ماهی ها به راحتی بتوانند در آنها مخفی شوند .
جنسیت:نر ها بزرگتر از جنس ماده بوده و نوار های زرد و آبی رنگ آنها بر روی زمینه سیاه و سفید و یا غالبا مشکی قرار دارد. اما در ماده ها نوار های مشکی ، سفید و آبی رنگ آنها بر روی زمینه طلایی قرار دارد .
جفتگیری / تولید مثل: برای جفت گیری معمولا باید از یک هفته قبل نسبت به تغذیه ماهی ها با مواد مقوی و ویتامینه اقدام نمود . محیط جفت گیری سیچلاید اوراتوس باید دارای سنگ های تخت و یا گودال های شن و ماسه در کف آکواریوم می باشدتا ماهی به راحتی بتواند در سطح صاف و یا شیشه تخم ریزی نماید .انتخاب سه ماده برای یک نر شروع کار برای یک تولید مثل موفق است . در ابتدای جفت گیری ماهی نر با براق نشان دادن خود سعی در ترغیب ماده ها خواهد نمود و در صورت بی تفاوت بودن آنها به این حالت هیجان زده و عصبی خواهد شد. پس از مدتی جفت گیری با موفقیت صورت خواهد گرفت و ماهی ماده شروع به تخم ریزی خواهد نمود و ماهی نر بلافاصله به بارور ساختن آنها اقدام خواهد نمود . پس از باروری ماهی ماده تخم ها را که به ۴۰ عدد خواهد رسید به تدریج در دهان خود جمع نموده و به مدت ۴ هفته و بدون خوردن غذا و تا زمان تولد از آنها نگهداری خواهد نمود. پس از ۴ هفته نوزادان به زندگی مستقل خود ادامه خواهند داد .
حجم آکواریوم: حداقل ۱۸۰ لیتر آب
سازگاری : معمولا به خاطر حس قلمرو طلبی و رفتارهای هجومی در هنگام تخم ریزی با همنوعان خود نگهداری می شوند.
رژیم غذایی : این ماهی به مانند سایر سیچلاید های دریاچه مالاوی نیاز به جیره غذایی کم پروتئین و سبزیجات تازه مانند اسپیرولینا و اسفناج نیازمند است. در تغذیه این ماهی باید تا حد امکان از تغذیه پروتئین های حیوانی مانند دل گاو و … خود داری نمود تا به دستگاه گوارش ماهی آسیبی وارد نگردد
منطقه شنا: تمام مناطق آکواریوم
حفاظت محیط زیست: کمترین نگرانی
بیماری ها:
White spot Disease
Dactylogyrus Gill Flukes Disease
Malawi Bloat
Bacterial Infections
استفاده از مطلب بدون ذکر عنوان ممنوع : سایت جامع ماهیان زینتی