سرماری خالدار

گورامی و بتا : سرماری خالدار (Channa maculata)

نام علمی: Channa maculata


تبار شناسی : متعلق به خانواده چانیدائه (Channidae)


نام مشترک : سرماری خالدار


نام انگلیسی: Blotched Snakehead


سطح مراقبت : متوسط


اندازه ماهی: تا ۷.۹ اینچ (۲۰ سانتی متر)


اسیدیته آب  : ۶.۵ – ۷.۵


سختی آب  : ۵ – ۱۰


دمای مورد نیاز:  ۲۲ تا ۲۴ درجه سانتیگراد


طول عمر:  ۵ تا ۱۰  سال


منبع / زیستگاه: جنوب شرقی آسیا (ژاپن، جنوب چین، ویتنام، تایوان و فیلیپین)


رفتار / خلق و خو:

سرماری خالدار به شدت مهاجم و شکارچی بوده و حتی به همنوعان خود هم رحم نخواهد کرد به خاطر همین رفتار معمولا در یک آکواریوم اختصاصی نگهداری می گردد . سرماری ها توانایی تنفس محدود در خشکی را نیز داشته و با پرش از درون آکواریوم گاهی غذای خود را از خشکی به دست می آورند به خاطر همین استفاده از یک در پوش مطمئن برای مخزن این ماهی الزامی است. اگر قصد دارید با دست به ماهی غذا دهید باید مراقب انگشتان خود باشید چون دندان های تیز این ماهی می تواند آسیب جدی به شما وارد سازد. وجود غارهای صخره ای برای استفاده به عنوان مخفی گاه توصیه شده است.

مهمتر از همه، این ماهی نباید در دمای ثابت نگهداری شود، بلکه باید تغییرات فصلی طبیعی در قالب دوره های زمستان و تابستان دمای آب آکواریوم آنها را تنطیم نمود. در طول دوره سردتر، ماهی ها به غذای زیادی نیاز ندارند .


جنسیت: ماده ها در زمان تخمگذاری چاق تر به نظر می رسند. از نظر ساختاری سنگین‌تر هستند و نسبت بیشتری از رنگدانه‌های قرمز روی بدن نسبت به جنس نر دارند. نرهای بالغ دارای باله‌های پشتی و مقعدی درازتر  دارند. از مایه بالایی، نرهای بالغ نسبت به ماده ها شکل سرشان پهن تر است

بیشتر بدانید:  گربه ماهی : سینودونتیس واتر لوت (Synodontis waterloti)

معمولاً با بلوغ جنسی، سرماری های خالدار به خصوص در ماده ها شروع به نشان دادن رفتار پرخاشگرانه نسبت به یکدیگر می کنند.

سرماری خالدار ماده

سرماری خالدار ماده

سرماری خالدار نر

سرماری خالدار نر


جفتگیری / تولید مثل: به طور معمول در آکواریوم قابل تکثیر نیست


حجم آکواریوم: حد اقل ۲۰۰ لیتر


سازگاری : سرماری خالدار را به صورت اختصاصی نگهداری می کنند.


رژیم غذایی : سرماری خالدار گوشت خوار بوده وباید تا حد امکان با ماهی زنده و یا طعمه سفید تغذیه شود البته می توان آنها را به خشک و منجمد گوشتین عادت داد. بهتر است این گونه را با  گوشت پستانداران یا پرندگان مانند قلب گاو یا مرغ تغذیه نکنید زیرا برخی از چربی های موجود در آنها نمی توانند به درستی توسط ماهی متابولیزه شوند و همین انر موجب رسوب چربی اضافی و حتی تخریب اندام آنها شود. در محیط های طبیعی سرماری از سخت پوستان، حشرات بزرگ، قورباغه ها و ماهی ها تغذیه می کند


منطقه شنا: میانه آکواریوم


حفاظت محیط زیست: حداقل نگرانی


مقالات علمی مرتبط در پژوهشگر گوگل(GOOGLE SCHOLAR)
مطالب مرتبط با این ماهی در سایت پایگاه ماهی (FISHBASE)

: بیماری ها

Ichthyobodo Infection

costia disease

Dactylogyrus Gill Flukes Disease

Skin Flukes

Fin Rot

Skin Fungi

Bacterial Infections

استفاده از مطلب بدون ذکر عنوان ممنوع : سایت جامع ماهیان زینتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *