آروانای آسیایی (Scleropages formosus)

آروانا : آروانای آسیایی (Scleropages formosus)

نام علمی: Scleropages formosus


نام مشترک : آرورانای آسیایی ، آرووانای طلایی و اژدها ماهی


نام انگلیسی: Asian Arowana


سطح مراقبت : متوسط تا مشکل توصیه شده است مبتدی ها از این ماهیکار خود را آغاز نکنند


اندازه ماهی: تا ۳۶ اینچ (اندازه متوسط ماهی بین ۴۵تا ۶۰ سانتیمتر بوده ولی در برخی گزارشات تا ۹۰سانتیمتر هم دیده شده است.)


اسیدیته آب : ۶.۵ – ۷.۵


سختی آب : ۸ – ۱۸


دمای مورد نیاز: ۲۴ تا ۳۰درجه سانتیگراد


طول عمر: به طور متوسط ۸ تا ۱۲ سال و درصورت نگهداری مناسب تا ۳۰سال


منبع / زیستگاه: کامبوج ، اندونزی ، مالزی ، ویتنام ، تایلند و میانمار


رفتار / خلق و خو: آروانای طلایی یا آسیایی یک ماهی شکارچی بوده و در طبیعت برای شکار حشرات و پرندگان کوچک مهارت بالایی دارد . گزارش شده که این ماهی باوقار برای به دام انداختن طعمه خود تا ۲ متر از سطح آب توانایی پرش دارد و این جهش ها در محیط آکواریوم نیز بارها و بارها گزارش گردیده لذا توصیه شده است که حتما از یک درپوش مطمئن برای آکواریوم خود بهره ببرید. ماعهی آرووانا از بلعیدن ماهیان کوچکتر لذت برده و حتی گاهی اوقات ممکن است اجسام داخل آکواریوم را نیز در دهان خود جای دهد پس فراموش کنید که استفاده از اجسام و دکوراسیون با لبه هاب تیز و برنده می تواند به آروانای شما لطمه بزند .ماهی آرووانا معمولا به تنهایی نگهداری می شود اما می توان انها را در دسته های ۵ تایی و یا همراه با ماهیان بزرگتر از خود نیز نگهداری نمود . اگر می خواهید ماهی شما درخشش خود را حفظ کند حتما ۸ ساعت روشنایی را از او دریغ نکنید و کیفیت آب آکواریوم خود را در سطح بالایی حفظ کنید . رنگ قرمز در آرواناهای آسیایی یک مزیت شمرده شده و آن را در صدر گرانترین نوع آرواناها قرار داده است.این ماهی زیبا در رنگ های سفید ، نقره ای ، طلایی(که منحصرا در دست مالزی می باشد) و قرمز به فروش می رسد

بیشتر بدانید:  رنگین کمانی : دم چنگالی (Pseudomugil furcatus)

جنسیت: تشخیص جنسیت ماهی ها بسیار سخت بوده و تنها بین 3 تا 4 سالگی قابل تفکیک است. ماهی نر نسبت به ماده جثه باریک تری داشته و دهانش بزرگتر و تیره تر است. ماهی نر مهاجم تر بوده و در هنگام تغذیه حالت رقابتی دارد.


جفتگیری / تولید مثل: ماهی آروانا معمولا شب را برای جفت گیری انتخاب می کند . شنا در سطح آب ، تعقیب و گریز ماهی نر و ماده ، چرخیدن به دور یکدیگر و شنای پهلو به پهلو از نشانه های جفتگیری این ماهی به شمار می آید . در پایان جفت گیری ماهی ماده تخم های نارنجی رنگی را که حدود 20 تا 35 عدد است رها کرده و ماهی نر پس از باروری تخم ها ، آنها را تا زمان استقلال نوزادان بلعیده و در دهان نگهداری می کند . در این مدت ممکن است ماهی ماده به او ضربه هایی وارد کند و موجب بلعیدن تخم ها توسط وی گردد. مدت زمان تولد نوزادها یک هفته بوده و ماهی نوزاد تا 7-8 هفته پس از تولد و تا زمان استقلال کامل که حدود ۲ ماه می باشد در دهان پدر محافظت می شود.

پس از انتقال ماهی ها پس از 7-8 هفتگی (اندازه آنها بین 5 تا 4.5 سانتیمتر است) و بعد از ناپدید شدن کیسه زرده به تانک جدید تغذیه آنها با گوپی و کرم خونی آغاز می گردد وقتی اندازه ماهی ها بین 10-12 سانتیمتر رسید جیره غذایی آنها به گوشت ماهی و میگوی آب شیرین تغیر پیدا می کند .در سن 4 ماهگی ماهی های جوان باید در تانک های مجزا و به صورت انفرادی نگهداری شوند (اندازه هر تانک برابر 45×45×75 سانتیمتر می باشد) در این زمان جهت افزایش رنگ ماهی و ایجاد رنگدانه های بیشتر باید نوردهی را به 12 ساعت افزایش داد.

بیشتر بدانید:  کاراسین و تترا : تترا بلک ویدو (Gymnocorymbus ternetzi)

ماهی در بین 6 تا هفت ماهگی و درست زمانی که اندازه آن بین 20 تا 25 سانتیمتر رسید آماده فروش می گردد.

تولید مثل آرواناها معمولا هر سال یکبار صورت می گیرد.


حجم آکواریوم: برای یک جفت بالغ حداقل ۴۵۰ لیتر آب


سازگاری : معمولا به صورت تنها نگهداری می شوند اما می توان آنها را با ماهیان بزرگ تر و با خصوصیات رفتاری مشابه نگهداری نمود .البته اگر فضای لازم و مکان هایی را برای فرار آنها در نظر گرفته باشید


رژیم غذایی : حشرات ، میگوی آب شیرین ، گوشت قرمز و سفید ، دل گاو ، گوشت میگو ، ماهیان زنده مانند گوپی و گلدفیش کم ارزش و غذاهای آماده برای گوشت خواران مهمترین موارد مورد تغذیه این ماهی می باشد متوسط میزان غذای مصرفی آروانا روزانه 2 درصد از وزن ماهی است.

سعی کنید رژیم غذایی آروانای خود را متناوب و متنوع سازید چون این ماهی میتواند تنها به یک نوع غذا عادت کرده و از سایر مواد مغذی استفاده نکند.به طور معمول باید آروانای خود را تنها یک بار در روز تغذیه نمایید.


منطقه شنا: بیشتر در یک سوم بالایی آکواریومپ


حفاظت محیط زیست: در خطر انقراض


بیماری ها:

دم خوره / پوسیدگی باله( Fin rot / Tail rot)

چشمهای بسته (Cloudy eyes)

کرم های لنگردار یا لرنه آ (lernaeide or Anchorworms)

یک دیدگاه درباره;آروانا : آروانای آسیایی (Scleropages formosus)”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *