عامل این بیماری قارچ Ichthyosporidium hoferi بوده که معمولا بر روی ارگان های داخلی بدن تاثیر می گذارد . این بیماری اغلب در ماهی های دریایی رخ داده و کمتر آبزیان آب شیرین را درگیر می نماید.
علائم :
متاسفانه این بیماری در ابتدا دارای هیچگونه علائم خاصی نبوده و مانند قارچ های خارجی تنها در زمان حاد شدن عفونت قابل تشخیص می باشد . کاهش وزن سریع و لاغری مفرط ، شنای غیر طبیعی ، بیرون زدگی چشم و به وجود آمدن لکه های سیاه بر روی پوست از علائم بیماری می باشد. گاهی مواقع بافت باله ها آسیب دیده و دچار عفونت ثانویه شده و برخی از مناطق پوست کم رنگ و یا قرمز رنگ می گردد.
درمان:
استفاده از مواد غذایی با کیفیت بالا و محیط زیست مناسب بهترین راه پیشگیری از این بیماری است . اضافه کردن داروی Phenoxyethanol به مواد غذایی ماهی ها در درمان بیماری موثر بوده است . اگر چه نتایج هیشه رضایت بخش نبوده است.
استفاده از مطلب بدون ذکر عنوان ممنوع : سایت جامع ماهیان زینتی